Vi är så stolta över att vårt lufttorkade lår av får vann silvermedalj i SM i Mathantverk som genomfördes 19-21 oktober i Eldrimners regi!

Det är första gången vi deltar med en produkt i SM, så det blev verkligen en fullträff. Köttet från våra äldre tackor är den finaste råvara vi har, det finns så mycket liv, respekt och kärlek bakom; som bara kan ges rättvisa genom mathantverket.

Det handlar alltså om innanlår från äldre tackor (minst fyra år gamla) som är saltade tillsammans med väl avvägda kryddor (rosmarin, timjan och vitlök), och sedan lufttorkade i nästan tre månader innan de vakuumpackas, för att sedan fortsätta att utveckla smak och arom.

Tackorna har levt ett långt liv på gården, slakten går lugnt till utan stress, och köttet behandlas med samma respekt som det levande djuret. Tackorna som köttet kommer ifrån äter endast torrt hö några månader innan slakt för att minska vattenmängden i köttet och därmed förbättra förutsättningarna för lufttorkningen, och kanske ger det även extra god smak.

Välkomna till gårdsbutiken för smakprov av silvermedaljören!

lufttorkat innanlår