Restaurang MULL

en unik POP-UP på Jannelunds Gård

Restaurang MULL fick sin början hösten 2017, i vår lagård, då min vän som också är en riktigt bra kock, Anders Johnsson, och jag (Adam), styrde upp vår första middag.

Vår tanke var att göra något unikt, men också väldigt enkelt. En middag helt baserat på vilka råvaror som finns i säsong på gården, ett uppbyggt kök där gästerna och vi kan dela bord och samtal under kvällen. Kan det bli ärligare, enklare?

Just då visste vi inte att det krävdes en hel del jobb, planering och uthållighet. Genom åren har vi experimenterat gränslöst, från ett tält mitt i en rågåker, till ett glashus, till en enkel plattform mitt i blommande bovete, till vad som nu har blivit ett mer stabilt hus.

Restaurang MULL har fått en plats (men gör säkert någon avstickare ut på en och annan åker).

Numer har vi också vår sommelier Michelle Monks på plats samtliga kvällar, vi kan utlova väl matchade drycker. Självklart ekologiska och säkert en hel del spännande naturviner.

 

 

 

 

 

Öppet 2024

Augusti

– Fredag den 23e, kl 18

– Lördag den 24e, kl 18

– Fredag den 30e, kl 18

– Lördag den 31a, kl 13 Långlunch

OBS! Måste förbokas via vår webbutik!

Vill du boka en hel kväll för företag el. liknande? Vi har avsatt extra kvällar för detta, maila adam@jannelundsgard.se så ser vi vad vi kan lösa!

 

restaurang-mulll

Vår filosofi

Det som en gång var början till Restaurang MULL gäller fortfarande och bygger på en ekobondes kärlek till jorden och djuren, en kocks passion för samma saker, med förmågan att ta det vidare till mat.

När vi på gården brukar jorden, tar hand om våra djur och vår miljö, gör vi det med stor respekt. Allt är självklart ekologiskt och KRAV-märkt, men våra ambitioner sträcker sig mycket längre, vi betraktar oss som planetskötare.

Ur detta kommer fantastiska råvaror, som bara en kock som Anders kan ge rättvisa. Anders ägnar sig åt ärlig, kärleksfull mat, där relationen mellan oss och våra gäster är central. För oss är det enkelt och självklart, och det får sätta prägel på kvällarna med MULL.

Inga stora ord behövs, jorden, djuren, råvarorna och maten talar åt oss. 

Varmt välkomna till oförglömliga kvällar med oss, på gården!

Adam, Anders och Michelle

 

Har du en allergi?

Skriv en notering vid beställning i webbutiken. En del har tidigare år önskat vegetarisk meny, men vi har beslutat att bara köra en meny. Det kan verka fyrkantigt men eftersom MULL och vi står för gårdens helhet kommer menyn innehålla en del kött, precis som den innehåller grönsaker, baljväxter och andra vegetabilier.

 

Hur går det till?

Öppen inbjudan

Vi bjuder in till en helkväll med sex rätter plus snacks baserat på vad som finns i säsong just vid givet tillfälle (dvs det som Adam kan hitta ute på fälten). Allt tillagas av Anders med respekt för råvaran och jorden. Vår sommelier Michelle Monks med gedigen kunskap och hjärta för service är på plats alla kvällar. Vi erbjuder dryckespaket på plats (både alkoholfritt och med alkohol).

Kvällarna startar 18.00 och beräknas pågå i ungefär fyra timmar.

Pris

Fördrink, snacks, 6-rättersmeny, rundtur på gården m.m.

Inkl. alkoholfritt dryckespaket – 2750 kr

Inkl. vinpaket – 3250 kr

Bokning & bekräftelse

Beställ plats till någon av våra restaurangkvällar i vår webbutik! 

Viktigt att du anger allergier (om inga allergier finns får ni gärna ange det)

Platserna är bekräftade först när jag har svarat med betalningsinformation och betalningen är gjord, kvitto skickas via mail.

Villkor

Vi betraktar betalda platser som biljetter, ungefär som till en konsert. Om ni av någon anledning inte kan komma blir ni ansvariga för att hitta ersättare. Ni får gärna kolla med oss om det finns någon i kö på reservlistan. Vi har bara 12 platser per kväll och det vore väldigt tråkigt att inte kunna fylla dem, så meddela oss snarast om problem uppstår.