Restaurang MULL

En unik POP-UP på Jannelunds Gård

Restaurang MULL fick sin början hösten 2017, i vår lagård, då min vän som också är en riktigt bra kock, Anders Johnsson, och jag (Adam), styrde upp vår första middag.

Vår tanke var att göra något unikt, men också väldigt enkelt. En middag helt baserat på vilka råvaror som finns i säsong på gården, ett uppbyggt kök där gästerna och vi kan dela bord och samtal under kvällen. Kan det bli ärligare, enklare?

Just då visste vi inte att det krävdes en hel del jobb, planering och uthållighet. Genom åren har vi experimenterat gränslöst, från ett tält mitt i en rågåker, till ett glashus, till en enkel plattform mitt i blommande bovete, till vad som nu har blivit ett mer stabilt hus.

Restaurang MULL har fått ett hus (men kan säkert göra avstickare ut på en och annan åker).

I år har vi också vår sommelier Michelle Monks på plats samtliga kvällar, vi kan utlova väl matchade drycker. Självklart ekologiska och säkert en hel del spännande naturviner.

Öppet 2021

30-31 juli + 1 augusti
6-7-8 augusti
17-18-19 september
29-30-31 oktober

Årets kvällar är alla fullbokade. 

OBS! Måste förbokas via vår webbutik!

restaurang-mulll

Vår filosofi

Det som en gång var början till Restaurang MULL gäller fortfarande och bygger på en ekobondes kärlek till jorden och djuren, en kocks passion för samma saker, med förmågan att ta det vidare till mat.

När vi på gården brukar jorden, tar hand om våra djur och vår miljö, gör vi det med stor respekt. Allt är självklart ekologiskt och KRAV-märkt, men våra ambitioner sträcker sig mycket längre, vi betraktar oss som planetskötare.

Ur detta kommer fantastiska råvaror, som bara en kock som Anders kan ge rättvisa. Anders ägnar sig åt ärlig, kärleksfull mat, där relationen mellan oss och våra gäster är central. För oss är det enkelt och självklart, och det får sätta prägel på kvällarna med MULL.

Inga stora ord behövs, jorden, djuren, råvarorna och maten talar åt oss. 

Varmt välkomna till oförglömliga kvällar med oss, på gården!

Adam, Anders och Michelle

 

Hur går det till?

Öppen inbjudan

Vi bjuder in till en helkväll med minst sju-åtta rätter baserat på vad som finns i säsong just vid givet tillfälle (dvs det som Adam kan hitta ute på fälten). Allt tillagas av Anders med respekt för råvaran och jorden. Nytt för i år är att vår sommelier Michelle Monks med gedigen kunskap och hjärta för service är på plats alla kvällar, och att vi erbjuder dryckespaket på plats (både alkoholfritt och med alkohol).

Pris

2500 kr för hela menyn inkl. alkoholfritt dryckespaket. Vill man istället ha dryck med alkohol betalar man 500 kr extra på plats.

Bokning & bekräftelse

Beställ plats till någon av våra restaurangkvällar i vår webbutik! 

Viktigt att du anger allergier (om inga allergier finns får ni gärna ange det)

Platserna är bekräftade först när jag har svarat med betalningsinformation och betalningen är gjord, kvitto skickas via mail.

Villkor

Saker kan hända och vi lever i en osäker tid. Om ni av någon anledning måste avboka era platser går det såklart bra, vi återbetalar hela summan. Men vi ber er att göra det i så god tid som möjligt. Vi har bara 12 platser per kväll och det vore tråkigt att inte kunna fylla alla.

Covid-19

Vi kommer givetvis följa alla regler och restriktioner under kvällarna, även om det nu är svårt att veta exakt vad som kommer gälla senare i år. Vi hoppas dock på ett bättre läge, så att vi kan dela bord runt köket. Vi ser i vilket fall till att hålla avståndet mellan alla sällskap.