I måndags hade jag den stora äran att få stå på Kungliga Operans scen och dela ut ett galapris – det trodde man inte för några år sedan när jag hade en a-traktor och gillade att stoppa ner flanellskjortan i byxorna liksom.

Galan var alltså White Guide, och priset som jag delade ut, Årets hållbara gastronomi, gick till underbara Lilla Bjers GårdskrogFör tredje gången! SÅ bra är de alltså. Priset delas ut av KRAV varje år, och jag kunde självklart inte säga nej när jag i år fick frågan om att lämna över priset. Förutom äran för priset, får mästarna på Lilla Bjers också en heldag på vår gård, med korv- och charktillverkning och sånt där allmänt härligt gårdshäng.

Galan var fantastisk, och även om jag inte brukar förvånas över att jag plötsligt befinner mig på platser jag aldrig kunnat ana, lite som en katt som tagits i nackskinnet och släppts ner på måfå bland hermeliner, var det en rejäl energikick att träffa så många härliga människor. Inte minst Eva Röse, som var konferencier för galan. Vi bytte några ord om hållbarhet och planetskötsel, och enligt henne så ”vill man bara krama mig”.

Kvällens niorättersmiddag tillagades av Tommy Myllymäki, Danil Berlin och Ola Stålnacke, med terroir och merroir-tema. Den var ljuvlig, finns inte så mycket mer att säga.

Dagen efter var det ändå skönt att ta sig hem och dra på sig lagårdsstövlarna och klappa lamm. Kontraster ftw.

Foto: Marcus Möller

ekobonden-lammkott-krav-ekologiskt-jannelunds-gard

ekobonden-lammkott-krav-ekologiskt-jannelunds-gard

ekobonden-lammkott-krav-ekologiskt-jannelunds-gard