Följ säsongerna

Från januari till augusti säljer vi på Jannelunds Gård endast fryst kött. Anledningen till det är rätt så enkel – våra lamm föds under våren för att sedan bli slaktfärdiga under hösten och vintern. Vi följer fårets naturliga årsrytm, och därför är det färska lammköttets säsong hösten. Istället för att köpa färskt lammkött på våren, eller till påsk, från lamm som inte fått vara ute på bete – köp fryst kött! Det vill säga om du inte var förutseende nog att köpa ett helt lamm i höstas som nu ligger och väntar i frysen.

Tina snabbt

Kött håller sig normalt ett år i frysen, men skulle det gå över någon månad är det ingen fara. Hur man tinar köttet kan ha en del betydelse för smaken och hållbarheten. Bäst gör man det genom att göra det snabbt, och det i kallt vatten i en skål eller i diskhon. Branschorganisationen Svenskt Kött har sammanställt en bra information kring hur kött ska förvaras och hanteras, den hittar du här.

Var bekväm!

Visst kan det kännas roligt att köpa en färsk köttbit i affären för att tillaga samma kväll, men är det inte minst lika roligt att plocka upp en bit kött av bästa kvalitet ur frysen, som du dessutom vet kommer från glada lamm? Smaken och eftersmaken är garanterat utsökt.

Vi levererar fryst KRAV-märkt lammkött till Uppsala den 16 februari, och planerar en leverans till Stockholm innan påsk.

Beställ ditt lammkött!