Råbiff är sedan några år tillbaka en av mina absoluta favoriträtter, sen jag insåg att rått kött format till en biff med lite tillbehör inte är äckligt, utan helt ljuvligt. Äntligen fick jag igår tid till att göra en råbiff på mitt alldeles egna lammkött.

Det här blev min första råbiff på lamm och jag är riktigt nöjd måste jag säga. Jag gjorde den på innanlår, vilket är vanligt i råbiffsammanhang, p.g.a. magert, mört och smakrikt. Eftersom jag gillar struktur och lite grovhet hackade jag den hyfsat fint med kniv när innanlåret var i halvfryst tillstånd. Man kan även mala den i köttkvarn både en och två gånger, men ja, grovheten tillför något extra tycker jag.

Klassiska tillbehör som synes. Egen majonnäs, kapris, rödlök, rödbetor, dijonsenap och knallgul äggula från min systers glada höns. Det där är en smaksak.

Eftersom det trots allt är rått kött vi snackar om är hygien viktigt. Det malda/hackade köttet ska spisas inom kort och hållas kallt hela tiden. Är man gravid ska man inte äta rått kött, utan får glatt steka på biffen.

Råbiff blir en stående delikatess på lamminnanlår hemma hos mig i fortsättningen.